Jonge helden

Kampen & Speelweken - extra info

Hieronder vind je allerhande info over onze speelweken en kampen.

Het aanbod zelf en de inschrijvingen vind je hier terug!

Onze troeven!

Er wordt altijd een zeer hoge begeleidingsgraad per kamp of speelweek voorzien. Gemiddeld één begeleider per 6 kleuters, of per 7 kinderen uit de lagere school.

Al onze begeleiders werken graag met kinderen en dragen de missie en visie van Jonge Helden uit. Ze volgden standaard een animatorcursus en zijn in het bezit van het officiële attest ‘animator in het jeugdwerk’ uitgereikt door het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap (of doen hun stage). Op elk initiatief is ook een verantwoordelijke hoofdanimator aanwezig, die verdere officiële vorming heeft genoten.

Alle Jonge Helden-kampen en -speelweken worden grondig voorbereid door een team van enthousiaste vrijwilligers en worden opgevolgd door beroepskrachten van Jonge Helden.

Kampen en speelweken bij Jonge Helden hebben vaak nog iets extra. Onze themakampen worden vaak naast het team ondersteund door een gespecialiseerde gastdocent of gebeuren in samenwerking met een gespecialiseerde organisatie. Ook worden teamleden met een specifieke knowhow binnen de organisatie ingezet. Andere troeven zijn vaak een uitstap, bijzondere materialen, een bijzondere omgeving ...

Raadpleeg hiervoor onze gedetailleerde pagina 'Hoe inschrijven?'. Zijn er nog onduidelijkheden of loopt je inschrijving ergens vast, aarzel dan niet om ons te contacteren via info@jongehelden.be of via 016 66 43 70. 

Bovendien is het goed om te weten dat de deelnamegelden ook gebruikt worden om jaarlijks kansarme kinderen een fantastisch Jonge Helden-kamp of -speelweek aan te bieden. Via "Iedereen verdient vakantie" en UiTPAS kunnen mensen met financiële uitdagingen mee aan een sociaal tarief.

Extra zorg & ondersteuning

Bij Jonge Helden is iedereen welkom. Wij werken er als organisatie hard aan om iedereen zichzelf te kunnen laten zijn op al onze initiatieven. Het is daarbij belangrijk om bij de inschrijving meteen mee te geven welke drempel(s) de deelnemer ervaart om met ons mee op kamp/speelweek te gaan. Dit kan gaan om officiële diagnoses zoals autisme, ADHD, fysieke beperking, allergieën... maar ook om minder formele drempels zoals verlatingsangst, last met grote groepen, moeite met de taal...

Dit zorgt in géén geval voor onmiddellijke uitsluiting van deelname, maar maakt dat wij met jullie contact opnemen om deze drempel(s) te bespreken en onze ondersteuning hierop af te stemmen. Helaas kunnen ook wij als organisatie soms op onze limieten botsen (omdat de zorgvraag te complex is, of reeds meerdere deelnemers eerder aangaven extra zorg nodig te hebben). Hierdoor zou het kunnen dat wij iemand niet laten deelnemen aan het gekozen initiatief. In dat geval brengen wij jullie hiervan tijdig op de hoogte en zoeken we altijd mee naar een oplossing, door interne of externe doorverwijzing.

Ervaart jouw kind een drempel? Geef deze dan op voorhand of tijdens de inschrijving aan ons door en lees hier verder over onze manier van werken. Voor verdere vragen hierover kan je terecht bij onze diversiteitsmedewerker Elke (elke@jongehelden.be of inclusie@jongehelden.be).

Praktische info

Kampen

Een kamp van Jonge Helden gaat door in een (jeugd)verblijfscentrum waar je 's nachts goed kan uitrusten om er de volgende dag weer in te vliegen. Wil je weten waar je terecht komt? Dat kan! Bij ieder kamp vind je steeds meer informatie over de locatie. In de aanloop van het kamp zal je ook nog een praktische infobundel en locatiebundel ontvangen. Daarin vind je nog meer gedetailleerde informatie over de locatie en het verloop van je kamp.

Het lekkere eten op kamp wordt verzorgd door een geweldige kookploeg. Je krijgt een ontbijt, een warm middagmaal, een vieruurtje en een avondmaal. Wil je vegetarisch eten of heb je voedselvoorkeuren (bijvoorbeeld allergieën...), laat dit altijd op voorhand weten door je profiel aan te vullen na je inschrijving. Zo kan de kookploeg hier optimaal rekening mee houden. Meer informatie over onze kookploegvrijwilligers,vind je hier.

Op alle kampen wordt er een tof onthaal voorzien, waarbij kinderen en ouders kennis maken met elkaar, de animatoren en het verblijf. Op het einde van een kamp is er ook een gezamenlijk slotmoment, waarbij de ouders een beetje kunnen proeven hoe het kamp van hun kind(eren) is geweest.

Op ieder Jonge Helden-kamp gaan kinderen en jongeren van over heel Vlaanderen mee. Het is daarom onmogelijk om een busdienst in te leggen. We vragen aan de ouders om hun kinderen tot aan het verblijfscentrum te brengen. Wil je graag carpoolen, dan spelen we jouw vraag door aan de andere deelnemers van het kamp.

Voor meer info over prijzen, kortingen, inschrijven enz., verwijzen wij je door naar onze algemene voorwaarden.

Samenwerken met ons?

Geeft ook jouw organisatie kinderen en jongeren een podium? Of heb je een raakvlak met Jonge Helden op een geheel andere manier? Wij reiken je de hand uit. Laten we onze krachten bundelen!

Contacteer ons

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkel nieuwtje meer!
Jonge Helden - Crefi vzw

016 66 43 70
info@jongehelden.be
Vital Decosterstraat 84
3000 Leuven

© Jonge Helden 2024