Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Speelweek in Jeugdzorg Ter Elst tijdens krokusvakantie

Speelweek in Jeugdzorg Ter Elst tijdens krokusvakantie

Tijdens de krokusvakantie sloegen Jonge Helden en Jeugdzorg Ter Elst de handen in elkaar om een kampje te organiseren op de site van de jeugdvoorziening zelf in Duffel. Met dit exclusieve initiatief wilden we kinderen voor wie het moeilijker is de voorziening te verlaten, toch de ervaring geven om deel te kunnen nemen aan een kampje.

Na wat praktische afspraken over en weer, beslisten een aantal vrijwilligers om een rode draad uit te denken waarbinnen de spelen zouden worden uitgedacht.
Al snel kwam een maf maar boeiend verhaal tot stand waarbij alle kleuren uit de wereld verdwenen. Petra Post ontwikkelde tijdens haar poging om vliegende brieven te maken een schimmel die leefde van kleuren. Samen met de zes kinderen uit twee verschillende leefgroepen moest een oplossing worden bedacht om de kleuren terug in de wereld te krijgen. En of het een succes was!


De boeiende samenwerking kwam tijdens de spelen helemaal tot uiting want zowel vrijwilligers van Jonge Helden als leefgroep-begeleiders van Ter Elst stonden tijdens de activiteiten paraat om de kinderen te ondersteunen. De ene nam vooral de inleving en spelleiding op zich, de ander eerder zorg en aansturing. Er werd van elkaar geleerd. De initieel verschillende manier van werken, resulteerde in een gezonde mix van beide waarbinnen de kinderen hun hartje konden ophalen. Binnen een veilige context van de jeugdvoorziening kon zo toch even buiten de grenzen van de leefgroep getreden worden.

Het enthousiasme van de deelnemers was dan ook aanstekelijk. Van sluipsessies, tot kampen bouwen, codes ontcijferen, experimentjes uitvoeren, goudstaven zoeken of ongestoord de boel vol kladderen. Het was fijn: vele lachende gezichtjes, tevreden begeleiders en een positieve samenwerking.