Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Mijn zoektocht naar een weekje Jonge Helden

Mijn zoektocht naar een weekje Jonge Helden

Zoals jullie wellicht al hebben gezien op de website, staat er ook dit jaar weer een hele hoop aan gloednieuwe kampen, speelweken én cursussen online! En hoewel ik heel veel houd van een weekje - al dan niet weekjes- naar de zon te trekken, misschien zelfs een tikkeltje reisverslaafd ben, staat er elk jaar minstens één week in mijn agenda ingecalculeerd voor een week bij...Jonge Helden!

Iets waar ik na een jaar studeren, maar ook na een jaar zonder te gekke spelconcepten, rolletjes als draken en prinsessen, het verzinnen en uitwerken van angstaanjagende verhalenlijnen heel veel nood aan heb om in mee te gaan, is een speelweek natuurlijk!

Dé plek om los te gaan, als je het mij vraagt. Want een nieuw jaar, nieuwe kansen, maar ook tijd om nieuwe herinneringen te creëren. Tijd om dingen te doen die je in het 'echte' leven niet zo snel zou doen, misschien zelfs niet toegelaten zijn. Want waar anders dan op speelweek mag je kastelen bouwen uit klei en verf, brandweer- en politie-uniforms ontwerpen voor het feest van de koning, draken verslaan met een zelf uitgevonden toverspreuk of de prinses uit haar toren redden?

Om nog maar te spreken over de geweldige, gemotiveerde teamleden die doorheen de week meer en meer vrienden worden, die ervoor zorgen dat bijna elke vergadering net iets té gezellig wordt door het babbelen, waarna we onszelf eraan moeten herinneren dat we aan het vergaderen waren, en waarmee je aan het einde van de dag de slappe lach krijgt als we de dag aan het overlopen zijn.

Juist om die reden is mijn zomer niet 'af' zonder Jonge Helden.

Of je nu animator bent, hoofdanimator, je jezelf meer bezig houdt met bijzondere doelgroepen of liever voor een groep actieve jongeren staat: voor iedereen is er wel iets te vinden. Mijn zoektocht naar een leuke speelweek voor aankomende zomer? Zelf vind ik het ieder jaar leuk om te ontdekken welke nieuwe thema's er weer eens verzonnen zijn, vooraleer ik een keuze maak. Op die manier probeer ik een beetje af te wisselen, hoewel mijn voorkeur de laatste tijd sterk uitgaat naar de thema's die klinken alsof ik mezelf vuil mag maken, 'klieder kladder' en 'verf je uit', hoe geweldig klinkt dat?! :) Zelfs nu ik student ben kan ik daar nog volop, wat zeg ik, nog veel méér van genieten!

Naar gelang je persoonlijke voorkeur en agenda, kan het nooit kwaad om meerdere opties in je hoofd te houden. Als ik me probeer in te beelden hoe die speelweek er zou gaan uitzien en ik al meteen een aantal spel ideeën krijg, dan weet ik dat het goed zit. :)

Hou je meer van het 'stoerdere'? Dappere dino's, heldhaftige dino's en het mysterie van Inspecteur Knut klinkt anders ook heel fijn.

Welke week wil jij niet missen dit jaar?

Wat het ook wordt, geniet ervan. Laat je meeslepen in verhalen, leef je uit, en last but not least...maak herinneringen om nooit te vergeten! 

Je kan je kandidaat stellen via mijn.jongehelden.be/. Doe het nog voor 14/02 om zeker te zijn van jouw plaatsje.