Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Creatief met wartaal. Sessie voor anderstaligen.

Creatief met wartaal. Sessie voor anderstaligen.

Jonge Helden Wartaal

 

Stap Paard
STAP PAARD
Stap Paard
 
Stimuleer jongeren (vanaf 12 jaar ongeveer) hun creatieve zelfexpressie door aan de slag te gaan met (war)taal. Speel met klanken en rijm.
Perfect voor een meertalige groep, als speels taalbad voor anderstalige nieuwkomers, maar evengoed bruikbaar voor groepen Nederlandstalige jongeren.

Download hieronder volledig gratis deze activiteit en laat je inspireren.
 
  • Doelgroep: (anderstalige) jongeren vanaf 12 jaar
  • Duur activiteit: voorzie minimum 2 uur (inclusief kennismakingsspellen)
  • Grootte groep: 10-20 deelnemers idealiter
 
Deze sessie werd door enkele Jonge Helden-vrijwilligers uitgewerkt in het kader van een zomerschool voor OKAN-jongeren (12 tot 18-jarigen). Deze werd in de zomer van 2022 op vraag van stad Leuven georganiseerd door Arktos, Groep Intro en Jonge Helden. Enkele dagen kwamen groepen jongeren met Jonge Helden proeven van creatief en muzisch jeugdwerk. Op voorhand kregen we heel wat nuttige informatie door via het project Wereldspelers en zo hadden we weer wat extra kennis over de doelgroep voor we aan dit project begonnen. We speelden met een muzische insteek, om in te zetten op onze eigen sterkte en de kracht hiervan te tonen. We werkten rond muziek, we gingen zelfs eens naar een concert in de Stadsschouwburg van Leuven en speelden zelf op het Leuvense beiaard! We experimenteerden met beeld en taal, waar we vooral ook veel ruimte lieten voor hun eigen taal en inbreng.