Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jonge Helden-Denktank

Jonge Helden-Denktank

Als je een schip wil bouwen, roep dan geen mannen bij elkaar om hout te verzamelen, het werk te verdelen en orders te geven. In plaats daarvan, leer ze verlangen naar de enorme eindeloze zee. Antoine de Saint-Exupéry


Bij Jonge Helden willen we graag nog eens stilstaan bij wat we doen, hoe we dat doen, wie dat doet, waar we naartoe kunnen... 
Onze droom? Daarvoor met iedereen binnen onze organisatie een dag samenkomen voor een reuze denktank! Van kersverse stagiair-animator tot oude rot, van zorgende animator tot enthousiaste hoofdanimator, van instructeur tot jeugdleider.

Het zijn al die verschillende achtergronden die samen Jonge Helden maken. Wat voor vonken zou dat geven mochten die allemaal samen hun krachten bundelen?  We willen aan de slag met projecten. Door vrijwilligers, met vrijwilligers, voor vrijwilligers, dankzij vrijwilligers. Korte, grote, wereldveranderende, idealitische of net praktische en duidelijke projecten. Projecten waar jullie goesting in hebben, ideeën die onze organisatie verbeteren. Een kans om te experimenteren.

Om dit af te trappen komen we dus graag op 1 september samen, van 13u tot en met avondeten. Van denken over doen tot ontspannen. Locatie: HQ Jonge Helden - Vital Decosterstraat 84 - Leuven.

 

Op het programma:

1. Réculler pour mieux sauter Frans gezegde - Terugblik
We gebruiken de input uit de Padlet (de WAT?*), in combinatie met een terugblik op de zomer om onze waarden nog eens tegen het daglicht te stellen.

2. If at first the idea is not absurd, then there is no hope for it Albert Einstein - Ideeën
Had je tien miljoen, wat zou jij dan doen? We zetten onze oogkleppen af en gaan op zoek naar de zotste, absurdste en doodnormale ideeën.

3. Once you make a decision, the universe conspires to make it happen Ralph Waldo Emerson - Beslissen
Ons ideeënlaboratorium heeft een stortvloed aan projecten opgeleverd. We blikken al eens terug op deze ideeën en brengen er een lijn in.

4. Goed gedaan is beter dan goed gezegd Vlaams gezegde - Actie
Smeed het ijzer als het heet is in gedachte, nemen we de gekozen projecten onder de loep. Wie doet wat? Wat doet wie? Wie doet wie en wat doet wat? 

5. If it ain’t fun, don’t do it Jack Canfield - Eten en gezellig samen zijn

Een beetje geïnteresseerd? Massa's geïnteresseerd? Geboeid, getriggerd, geïnspireerd? Toon je interesse via het Facebook-event en/of schrijf je in via inschrijven.jongehelden.be - Jonge Helden-Denktank

*Om jullie enthousiasme en ideeën nu al een plaats te geven, is er een online tool, waar we elke week een nieuwe vraag of denkopdracht lanceren.
Dit zal ons helpen om de dag zelf invulling te geven. Ook als je er op 1 september niet zelf kunt bijzijn, kan je hier je ei in kwijt, hoe tof is dat!
We werken met een Padlet, een groot, interactief prikbord. Benieuwd naar de vraag van de week?

WEEK 1: Uniek?  https://padlet.com/toon_proost/8twy635d1i1a

WEEK 2: Groei? https://nl.padlet.com/toon_proost/groei 

WEEK 3: For us to know, for you to find out