Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jan de Ontdekkingsreiziger

Jan de Ontdekkingsreiziger

Beste vrijwilliger, oud-vrijwilliger, van stagiair animator tot instructeur,

Beste leden vanuit het beleid,

Beste collega’s en oud-collega’s,

Beste vrienden,

 

Ik neem afscheid. Als een ontdekkingsreiziger heb ik gedurende vele jaren met verbazing, ontroering, plezier en af en toe ook met een traan de hele Crefi wereld afgereisd.

Ik herinner me mijn eerste kamp nog als stagiair animator en mijn laatste cursus die ik gaf als instructeur. Ik denk terug aan het plezier van de fietstochten met Crefi op wieltjes, Crefi op latjes, het platform TK, UFO, de fantastische provinciale en nationale creventen, de vriendschappen en liefdes die in die jaren ontstaan zijn. Ik werd personeelslid en maakte een aardverschuiving mee, één die ik later als algemeen coördinator ook zelf mee vormgegeven heb.

Ik zou jullie graag nog iets meegeven, alvorens ik andere werelden ga opzoeken.

Ik ben als algemeen coördinator iemand geweest die vaak achter de schermen gewerkt heeft, met overgave en met een hart voor de organisatie. Vele mensen in deze organisatie zijn geraakt door haar en willen iets terugdoen of iets doorgeven. Een Crefiaan of Jonge Held is iemand met een engagement, deels vanwege die dankbaarheid aan vele mooie en betekenisvolle momenten die we zelf hebben mogen meemaken.

Crefi is altijd een organisatie geweest die haar deuren open zet voor iedereen. Een eiland waar je tot rust kan komen en kan gaan experimenteren en ontdekken, jezelf uiten. Laten we er samen bedachtzaam voor zijn dat we in tijden dat in de wereld steeds vaker de focus gelegd wordt op management en efficiëntie, we die bestaansgrond van onze organisatie niet uit het oog verliezen. Er zijn niet zoveel Crefi’s, koester het.

 

Jan