Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Een nieuw jaar, een nieuw idee

Een nieuw jaar, een nieuw idee

Nieuw dit jaar is dat Stien ,die-hard vrijwilliger bij ons, gaat bloggen voor Jonge Helden. Elke maand zal ze jullie een kijkje geven in een ander aspect van Jonge Helden, het ruimere jeugdwerk, ... Hieronder lees je haar eerst blog! Deze gaat voornamelijk over wie ze is en wat ze doet.

Eerst en vooral: Welkom!

Toen ik onlangs benaderd werd door Jonge Helden met de vraag naar iemand om voor en over hen te bloggen, kon ik moeilijk anders dan hierop in te gaan. Als iemand die één, heel graag schrijft en haar ervaringen met iedereen deelt en twee, sinds enkele jaren enthousiast actief is als animator bij Jonge Helden, wist ik dat dit iets voor mij zou zijn. En hier ben ik dan.

Vandaag neem ik graag even tijd om mij aan jullie voor te stellen. Verhalen, Poëzie of teksten, schrijven doe ik voor het leven. Mezelf voorstellen, lijkt wel een moeilijke opgave te zijn. Toch maar eens een poging wagen... Mijn naam is Stien. Ik ben 18 jaar oud. Ik ben dol op kinderen, reizen, muziek van Romeo Santos, kopjes goed ruikende koffie, social media, creatief bezig zijn, lekker eten, Spanje, inspirerende teksten, mijn te gekke vrienden, mijn lieve familie,….

In augustus 2017 ben ik mijn eigen blog begonnen waar ik elke dag met veel plezier aan werk. Mijn grootste passie is acteren. Dat vond ik toch ook wel de moeite waard om even te vernoemen. Naast dit alles, misschien wel in de eerste plaats, ben ik studente drama in het laatste jaar secundair onderwijs aan de Kunsthumaniora van Brussel. En wat is er nu beter dan het studentenleven af te wisselen met zomers vol speelweken, animeren en mijzelf uit te leven met kinderen? Daar dacht ik enkele jaren terug ook zo over. Ik heb in 2015 mijn cursus animator gedaan en heb ondertussen mijn stage, en enkele weken- niets anders dan goeie- ervaringen achter de rug bij Jonge Helden.

Zo, nu kennen jullie mij toch al een beetje beter. En dat komt heel goed uit, want vanaf nu, januari 2018, zullen jullie mij vaker voorbij zien komen als je hier een bezoekje brengt. Eens per maand om precies te zijn, zal ik jullie van alles delen dat je wilt weten over Jonge Helden: Waar kunnen we ons de komende zomer aan verwachten, speelweken, kampen? Wat moet je allemaal zeker weten als echte Jonge Helden-animator? Hoe is dat nu eigenlijk, een hele week op speelweek gaan? Wie en wat komt daar allemaal bij kijken, welke functies zijn er binnen Jonge Helden? Wat is hun kijk op het jeugdwerk? Van tips voor beginnende animatoren, tot de meest nieuwe supertoffe speelweek-thema's. Van de ervaringen van verschillende vrijwilligers onder het Jonge Helden-team, tot de leukste bijeenkomsten en evenementen.

Je zal het allemaal lezen!