Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Diversiteit is er altijd! Denk mee na over drempels binnen het jeugdwerk.

Diversiteit is er altijd! Denk mee na over drempels binnen het jeugdwerk.

Diversiteit is er altijd!
 

Diversiteit is er altijd, ook in het jeugdwerk. Met dit spel ga je aan de slag met de verschillende drempels die jongeren en kinderen met een zorgvraag kunnen ervaren binnen het jeugdwerk. Je denkt samen met je groepje na hoe je deze drempels zou kunnen verlagen.  
Door hier bewust mee om te gaan als animator kan je een groot verschil maken.  

Download hieronder volledig gratis deze activiteit en laat je inspireren.
 
  • Doelgroep: (Animatoren in het jeugdwerk (vanaf 15 jaar) 
  • Duur activiteit: 120 min
  • Grootte groep: 15-25 deelnemers (telkens verdeeld over 5 groepjes)
 

Instructeurs van Jonge Helden met expertise rond diversiteit staken de koppen bij elkaar om op een luchtige manier zorgvragen en de daarbij horende drempels, vooroordelen en talenten bespreekbaar te maken. Diversiteit is er altijd is hier de uitkomst van!  
Jonge Helden gelooft er sterk in dat je als animator drempels kan verlagen voor deelnemers met en zonder zorgvraag om zo het jeugdwerk toegankelijker te maken voor iedereen.  

Deze interactieve vorming is sinds 2021 een standaard deel van onze animatorcursus en geven we ook regelmatig aan andere organisaties. Tijdens het spel word je gestimuleerd om stil te staan bij een aantal zorgvragen. Je wordt expert in een bepaalde zorgvraag/beperking door je in te leven in een personage en aan de slag te gaan met de opdrachten.  

Aan het einde is er een nabespreking waar je samen conclusies kan trekken en eventueel een deelnemer van de groep met een bepaalde zorgvraag zijn/haar/hun ervaringen kan delen. Als begeleider kan je de handvaten gebruiken die bij de speluitleg vermeld staan.