Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klaar voor een nieuwe uitdaging?

Bij Jonge Helden geven we cursussen voor vrijwilligers in het jeugdwerk. We bieden kadervormingscursussen waarmee je het officieel attest animator, hoofdanimator of instructeur in het jeugdwerk kan halen. Daarnaast organiseren we regelmatig cursussen rond een specifiek thema zoals spel, muzische expressie of diversiteit & inclusie. Dit zijn korte verdiepende vormingen vol interessante sessies en  vooral tijd om nieuwe vrienden voor het leven te ontmoeten en je talenten te ontdekken en uit te bouwen. 


Voor wie?
Iedereen die een cursus animator gevolgd heeft of actief is als animator in het jeugdwerk. 

Prijs?
De prijs is afhankelijk van het thema en de duur van de cursus, zie overzicht hiernaast.

Jonge Helden biedt 10% korting voor trouwe klanten, partnerorganisaties en bij meerdere inschrijvingen binnen hetzelfde gezin.

Meer info over de tarieven staat in de algemene voorwaarden.

Na de cursus krijgt iedereen een attest van deelname waarmee je (een gedeelte van) de kostprijs kan terugkrijgen via je gemeente en/of mutualiteit.


Wat krijg je?

  • Begeleiding van ervaren en gediplomeerde instructeurs
  • Interessante cursusmaterialen


Reserveren?

In het overzicht hiernaast vind je de data en locaties van onze aankomende themacursussen waarvoor je meteen kan boeken.

 

Cursus in de kijker: Diversiteit en inclusie

Omgaan met diversiteit binnen het jeugdwerk is een verhaal van drempels wegwerken. Maar hoe herken je de verschillende drempels die kinderen ervaren om een fijne speelweek te hebben? Hoe benader je een kind uit een armoede-situatie? Hoe maak je knettergekke spelen voor een kind met een diagnose autisme? Hoe zorg je er voor dat een kind met een vluchtverhaal zich ook thuis voelt op jouw initiatief? Wij gaan een heel weekend aan de slag rond het verlagen van drempels en het bouwen aan een veilige groep.

Voor deze cursus kan je kiezen of je blijft overnachten of niet. Dit maakt een verschil in prijs: 

  • Themacursus Diversiteit en inclusie met overnachting: €70
  • Themacursus Diversiteit en inclusie zonder overnachting: €30

 

 

Thema
Themacursussen
Geboortejaar
1980 tem 2008
Datum
//
Maximumprijs
Kenmerken
Meer info?