Kameleon

 

Een jeugdatelier is een aparte vorm van het jeugdwerk, dat verschilt van jeugdbewegingen of andere groeperingen. In praktijk in ons atelier bekent dit dat wij samen met kinderen en jongeren vanaf 6 jaar tot en met 15 jaar (derde middelbaar) knutselen, timmeren, schilderen, dansen, toneel spelen, boetseren, filmen, koken, ...

Het jeugdatelier geeft aan de kinderen en tieners de kans hun eigen mogelijkheden te ontdekken en te beleven in groep. Tevens behoren we tot geen enkele strekking en zijn dus volledig pluralistisch.

De 5 expressievormen bieden hun de kans hun belevingsmoment vorm te geven. Hierdoor kunnen ze zich bewuster worden van: hun eigen ik, hun relatie met anderen, hun kritisch opbouwend vermogen. De werking van een jeugdatelier probeert boeiend en eigentijds te zijn, door te vertrekken vanuit de interesse van de kinderen, tieners en aan te sluiten bij het actueel wereldgebeuren. In die werking is alleszins het creatieve proces dat zich ontwikkelt belangrijker dan de resultaten. Tenslotte wordt er veel aandacht besteed aan een intense samenwerking en voortdurende begeleiding van de kinderen.

Jeugdatelier Kameleon heeft momenteel activiteiten op zaterdagvoormiddag van 9.30u tot 12u voor de leeftijdsgroep 6 tot 12 jarigen. Dit 2 a 3 keer in de maand. 

Adres
Kasteelstraat 1
3080 Tervuren

Website
www.jeugdatelierkameleon.be

E-mail
kameleon.jeugdatelier@gmail.com