Lancering in 10, 9, 8 … Nog snel even controleren of alles wel in orde is. 7, 6, 5 … Zit je stevig vastgesnoerd in je stoel? Is je pak wel helemaal in orde? 4, 3 … Klaar? 2,1 … Start, lancering! En weg zijn we, op naar avonturen in de oneindigheid. Wie weet wat we allemaal tegenkomen. Marsmannetjes en venusvrouwtjes, plutohonden en mercuriuskatten. Kom alles te weten over je favoriete sterren en planeten, we starten onze ruimtereis niet zonder jou!

Op donderdag 13 juli brengen de kinderen een bezoek aan de Volkssterrenwacht van Grimbergen (MIRA). Ze kunnen de interactieve sterrenkaart verkennen, de vele experimenten uitproberen, het weerstation bezoeken, de telescoopkoepels... Een bus pikt hen op aan het jeugdcentrum en zet hen daar ook weer af. De gewone uren blijven gelden voor deze dag.

Voor alle ruimtefans geboren tussen 31-08-2005 en 1-09-2011.

Een fantastisch Jonge Helden-avontuur beleven, zonder overnachting? Dat kan op onze speelweken! Vijf dagen lang spelen en genieten, maar elke avond gezellig thuis gaan slapen. Elke speeldag begint om 9 uur en wordt afgerond om 16 uur. Deelnemers kunnen er wel al terecht van 8 uur ’s morgens en ’s avonds worden er activiteiten voorzien tot 18 uur. Er wordt verwacht dat de deelnemers elke dag aanwezig zijn.

Deze speelweek breng je zelf een lunchpakket en tussendoortjes mee. Water zal de hele dag beschikbaar zijn.

Opgepast, de inschrijvingen voor deze speelweek verlopen via de gemeentelijke diensten van Sint-Pieters-Leeuw. Dit kan vanaf maandag 2 januari, 9u.

Alle Jonge Helden-speelweken worden grondig voorbereid door een team van enthousiaste vrijwilligers en worden opgevolgd door beroepskrachten van Jonge Helden. Er wordt altijd een hoge begeleidingsgraad per speelweek voorzien, gemiddeld één begeleider per 7 kinderen. Al onze begeleiders werken graag met kinderen en dragen de missie en visie van Jonge Helden uit. Ze volgden minimaal een animatorcursus en zijn in het bezit van het officiële attest ‘animator in het jeugdwerk’ uitgereikt door het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap (of doen hun stage). Op elk initiatief is ook een hoofdanimator aanwezig die verdere officiële vorming heeft genoten.

Kom al in de stemming met de foto's van ons Professor Bolleboos-kamp van vorig jaar. 

Lees ook onze algemene uitleg over de mogelijkheden en de meerwaarde van een Jonge Helden-speelweek en de algemene voorwaarden.

Thema
De Ruimtevaarders
Geboortejaar
2005 tem 2011
Datum
10/07 tot 14/07/2017
Maximumprijs
€ 0.00
Locatie
Vlaams Trefpunt Laekelinde - Sint Pieters Leeuw
Kenmerken
Vlaams-Brabant, Inschrijven via de gemeente, Breng zelf je boterhammen mee
Meer info?