Ken jij het verschil tussen een burcht en een kasteel? En wat gaat er schuil achter dat vreemde woord donjon? Samen duiken we in de woelige en ongelofelijk spannende geschiedenis van de middeleeuwse burchten en kastelen. We bouwen ons eigen Carcassonne en gaan op zoek naar de ingrediënten voor een middeleeuws stoofpotje. Zeer geëerde ridders, graven en hertoginnen, staan jullie paraat?

Een fantastisch Jonge Helden-avontuur beleven, zonder overnachting? Dat kan op onze speelweken! Vijf dagen lang spelen en genieten, maar elke avond gezellig thuis gaan slapen. Elke speeldag begint om 9 uur en wordt afgerond om 16 uur. Deelnemers kunnen er wel al terecht van 8 uur ’s morgens en ’s avonds worden er activiteiten voorzien tot 18 uur. Er wordt verwacht dat de deelnemers elke dag aanwezig zijn.

Deze speelweek breng je zelf een lunchpakket mee. Wij zorgen voor een lekker elfuurtje en vieruurtje voor iedereen. Ook water zal de hele dag beschikbaar zijn.

Alle Jonge Helden-speelweken worden grondig voorbereid door een team van enthousiaste vrijwilligers en worden opgevolgd door beroepskrachten van Jonge Helden. Er wordt altijd een hoge begeleidingsgraad per speelweek voorzien, gemiddeld één begeleider per 7 kinderen. Al onze begeleiders werken graag met kinderen en dragen de missie en visie van Jonge Helden uit. Ze volgden minimaal een animatorcursus en zijn in het bezit van het officiële attest ‘animator in het jeugdwerk’ uitgereikt door het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap (of doen hun stage). Op elk initiatief is ook een hoofdanimator aanwezig die verdere officiële vorming heeft genoten.

Bekijk hier de foto's van de ridders, prinsessen en draken, of de dappere vikings van vorig jaar.
Lees ook onze algemene uitleg over de mogelijkheden en de meerwaarde van een Jonge Helden-speelweek en de algemene voorwaarden.

 

Thema
Burchten & Kastelen
Geboortejaar
2007 tem 2010
Datum
31/07 tot 04/08/2017
Maximumprijs
€ 85.00
Locatie
School Octopus Elzestraat - Sint-Katelijne-Waver
Kenmerken
Antwerpen, Tussendoortjes
Meer info?