Jonge Helden en de Liga Autisme Vlaanderen slaan de handen in elkaar om een fantastisch zomerkamp te organiseren voor jongeren met autisme en normale begaafdheid. Want alle kinderen hebben recht op een fijne vrije tijd. Gezellig samenzijn, uitwaaien aan onze kust, boeiende activiteiten en tot rust komen in de duinen ... het kan allemaal op ons 'zomers zeekamp'. 

Dit kamp wordt gekenmerkt door kleine groepen, ervaren en voldoende begeleiders en een goed gestructureerd programma dat ruim op voorhand wordt doorgegeven. Er wordt rekening gehouden met de individuele noden van de jongere en enkele weken voor het kamp wordt een huisbezoek gepland. Het verblijf is vol pension maar uiteraard kan er rekening gehouden worden met speciale voedselbehoeften. 

Op ieder kamp gaan jongeren van over heel Vlaanderen mee. Het is daarom onmogelijk om een busdienst in te leggen. We vragen aan de ouders om hun kinderen tot aan het vakantiehuis te brengen. Op alle kampen wordt een onthaal voorzien waarbij de deelnemers en ouders kennis kunnen maken met elkaar, de animatoren en het verblijf. Dit kamp wordt grondig voorbereid door een team van enthousiaste vrijwilligers en thuisbegeleiders (vanuit de Liga Autisme Vlaanderen). Er is een hoge begeleidingsgraad voorzien. Bovendien volgden al onze begeleiders minimaal een animatorcursus en zijn ze in het bezit van het officiële attest 'animator in het jeugdwerk' uitgereikt door het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap. Alle begeleiders hebben ervaring met kinderen met autisme.

Inschrijven voor dit kamp kan vanaf woensdag 21 maart, 19u ! 

Lees ook onze algemene uitleg over de mogelijkheden en de meerwaarde van een kamp bij Jonge Helden en de algemene voorwaarden
Meer informatie over deze samenwerking  en het kamp kan je hier vinden. Je kan er ook lezen aan welke voorwaarden je moet voldoen om te kunnen inschrijven. 

Thema
Zomers Zeekamp
Geboortejaar
2003 tem 2005
Datum
12/08 tot 18/08/2018
Maximumprijs
€ 320.00
Locatie
De Oesterput Oostende
Kenmerken
West-Vlaanderen, Vol pension, Tussendoortjes
Meer info?