Diversiteit: inleeftraject autisme

 

Voor een kind met autisme is de wereld vaak één chaos van prikkels, onduidelijkheden, verwachtingen, … . Hoe voelt dat? Wat doet dat met je? Wat brengt rust en duidelijkheid in die chaos? Aan de hand van een inleefparcours dompelen we je onder in het hoofd van een kind met autisme, zodat je dit zelf aan de lijve kan ondervinden. Daarna geven we jullie een aantal praktische handvatten om kinderen met autisme zo goed mogelijk te begrijpen en te begeleiden op kam of speelweek. 

Deze vorming wordt gegeven door de Liga Autisme Vlaanderen. Je krijgt inzicht in hoe kinderen en jongeren met autisme denken en kijken naar de wereld. Je leert hun bijzonderheden kennen en ook de dingen waar ze het moeilijk mee hebben. Vanuit die bagage krijg je concrete tips om bepaalde moeilijkheden te voorkomen en op te lossen. Werken met kinderen met autisme is zeker en vast een uitdaging, maar ook zo bijzonder geweldig! Interessant voor elke animator of begeleider in het jeugdwerk, of je nu op een inclusiekamp meegaat of niet. 

Voor wie?

Iedereen vanaf 15 jaar die meer bagage wil over het begeleiden van kinderen met autisme. 

 

Praktisch

De cursus gaat door op zaterdag 17 maart 2018 van 10u - 13u (onder voorbehoud van wijzigingen)
Eigen vervoer heen en terug dient geregeld te worden.
Een uitgebreide folder met alle praktische info wordt verstuurd 14 dagen voor aanvang van de cursus.

Let op! Ben je minderjarig en wil je je inschrijven voor de cursus zorg ervoor dat één van je ouders of voogd een account aanmaakt via onze website en jou inschrijft. Meer info vind je op http://www.jongehelden.be/aanbod/hoe-inschrijven

 
Thema
Diversiteit: inleeftraject autisme
Geboortejaar
1986 tem 2003
Datum
17/03/2018
Maximumprijs
€ 0.00
Locatie
Vleugel F - Leuven
Kenmerken
Vlaams-Brabant
Meer info?