Cursus begeleider bijzondere doelgroepen

 

OMGAAN MET BIJZONDER GEWELDIGE KINDEREN

Elke animator in het jeugdwerk heeft af en toe kinderen in de groep die net dat tikkeltje anders zijn. Tijdens deze dag focussen we op kinderen met autisme en ADHD. Net als andere kinderen willen zij ook dolgraag op kamp gaan en spelen, maar voor hen is dat soms net iets moeilijker.

Op deze cursus krijg je een achtergrond in autisme en ADHD. Je krijgt inzicht in hoe kinderen en jongeren met autisme denken en kijken naar de wereld. Je leert hun bijzonderheden kennen en ook de dingen waar ze het moeilijk mee hebben. Vanuit die bagage krijg je concrete tips om bepaalde moeilijkheden te voorkomen en op te lossen. Werken met kinderen met ADHD en autisme is zeker en vast een uitdaging, maar ook zo bijzonder geweldig!

In November komt er nog een DEEL 2: Begeleider bijzondere doelgroepen!

Interessant voor elke animator of begeleider in het jeugdwerk, of je nu op een inclusiekamp meegaat of niet. Na het volgen van deze 2 dagen kan je bij Jonge Helden aan de slag als 'Begeleider Bijzondere Doelgroepen'.

Voor wie?

Iedereen vanaf 16 jaar die meer bagage wil over het begeleiden van kinderen met ADHD en autisme. Indien je binnen Jonge Helden aan de slag wil gaan als animator bijzondere doelgroepen, dien je een attest animator te hebben.

Wat krijg je?

- Full pension tijdens het verblijf
- Begeleiding van ervaren en gediplomeerde instructeurs
- Een handige syllabus waar je later nog in terug kan kijken
- Een bewijs van deelname waarmee je (een gedeelte van) de kostprijs mogelijks kan terugkrijgen via je gemeente. Bekijk op deze kaart hoeveel jouw gemeente (ongeveer) terugbetaalt.

Praktisch

De cursus start zaterdag om 10uur en eindigt om 18uur (onder voorbehoud van wijzigingen)
Eigen vervoer heen en terug dient geregeld te worden.
Een uitgebreide folder met alle praktische info wordt verstuurd 14 dagen voor aanvang van de cursus.

Er volgt nog een Deel 2: Begeleider bijzondere doelgroepen in november.

Let op! Ben je minderjarig en wil je je inschrijven voor de cursus zorg ervoor dat één van je ouders of voogd een account aanmaakt via onze website en jou inschrijft. Meer info vind je op http://www.jongehelden.be/aanbod/hoe-inschrijven

 
Thema
Cursus begeleider bijzondere doelgroepen
Geboortejaar
1987 tem 2002
Datum
12/05/2018
Maximumprijs
€ 30.00
Locatie
Vleugel F - Leuven
Kenmerken
Vlaams-Brabant
Meer info?